Wp Header Logo 1557.png

جت جنگنده F-۱۵EX Eagle II ساخت بوئینگ با ترکیب بی نظیری از قدرت، چندمنظورگی و فناوری پیشرفته، توجه آژانس‌های نظامی در سراسر جهان را به خود جلب کرده است.

به گزارش روزیاتو، F-۱۵EX Eagle II که بر روی پلتفرم فوق العاده موفق F-۱۵ Eagle اورجینال و رکورد شکست ناپذیر رزمی هوا به هوای ۱۰۴:۰ ساخته شده است، میراث برتری هوایی را با فناوری پیشرفته ترکیب می‌کند و قابلیت‌های بی نظیری را ارائه می‌دهد که شامل موارد زیر هستند:

قدرت حمل بار و برد بی بدیل: با ظرفیت حمل بار ۱۳.۴ تن، می‌تواند سلاح‌های بزرگ‌تر و غول پیکری حمل کند که چالش‌های مهمی را برای دشمنان ایجاد می‌کند.

توان بقای پیشرفته: F-۱۵EX از ابزار‌های جنگ الکترونیک خلاقانه‌ای استفاده می‌کند که قابلیت شناسایی اندک را بدون قربانی کردن قدرت حمل بار را حفظ می‌کند.

زیرساخت مدرن: مجهز به رادارها، حسگر‌ها و قابلیت‌های شبکه سازی نسل آینده، از توسعه سریع نرم افزاری و مهندسی دیجیتال پشتیبانی می‌کند.

مقرون به صرفه بودن و قابلیت اطمینان بالا: این جنگنده یک راه حل مقرون به صرفه با هزینه‌های عملیاتی کمتر در مقایسه با سایر جنگنده‌ها را فراهم می‌کند که محموله سلاح بالاتر و راندمان مصرف سوخت بهتری را ارائه می‌دهد.

قابلیت همکاری با متحدان: این جنگنده برای عملیات نیرو‌های مشترک طراحی شده است، قابلیت مانور، برد و کشندگی را افزایش می‌دهد که خود امکان و کارآیی همکاری بین متحدان بین المللی را تقویت می‌کند.

بروزرسانی‌های اخیر تأثیر رو به افزایش جنگنده F-۱۵EX را نشان می‌دهد، از جمله اولین پروازها، ادغام در نیرو‌های دفاعی ایالات متحده و پیشرفت‌های آزمایشی عملیاتی مداوم. بنابراین، بدون بحث بیشتر، بیایید نگاهی به هفت کشوری بیندازیم که به دنبال دستیابی به F-۱۵EX هستند.

۱- ایالات متحده

جای تعجب نیست که ایالات متحده اولین کشور در صف خرید F-۱۵EX باشد. در ابتدا، نیروی هوایی ایالات متحده قصد داشت ۱۴۴ فروند F-۱۵EX بخرد، اما کاهش بودجه این تعداد را به ۱۰۴ فروند کاهش داد، و اخیراً این عدد به ۹۸ فروند کاهش یافته است. اولین فروند از شش فروند F-۱۵EX در ۱۱ مارس ۲۰۲۴ در پایگاه نیروی هوایی اگلین فرود آمد. سرتیپ دوم اسکات کین، فرمانده بال آزمایشی شماره ۹۶، در مورد ورود هیجان انگیز اولین F-۱۵ EX به پایگاه خود چنین گفته است:

«این یک روز ویژه برای پایگاه و ماموریت ماست. بسیار مفتخریم که بخشی از تکامل بعدی این هواپیمای تاریخی هستیم. من مشتاقانه منتظر دیدن این همکاری آزمایشی منحصر به فرد هستم که F-۱۵EX را برای جنگنده آماده می‌کند». – ژنرال اسکات کین

۲- ژاپن

نیروی هوایی ایالات متحده و بوئینگ توافق کرده‌اند که جنگنده‌های F-۱۵J متعلق به ژاپن را به F-۱۵‌های سوپر رهگیر، ارتقا دهند که یک نوع F-۱۵EX با نام F-۱۵JSI است. این ارتقاء شامل سنسور‌ها و تجهیزات آویونیک پیشرفته با همکاری صنایع سنگین میتسوبیشی است.

F-۱۵JSI بیش از یک ارتقاست؛ این نسخه نشان دهنده یک بازنگری کامل، یکپارچه سازی فناوری‌های پیشرفته، از جمله نمایشگر‌های لمسی، حسگر‌های پیشرفته، رادار، سیستم‌های جنگ الکترونیک، و محموله بزرگ تسلیحاتی است که برای تهدیدات مدرن طراحی شده است. توانایی F-۱۵ برای حمل تسلیحات متنوع و عملیات با سرعت بالا و برد طولانی، آن را برای مقابله با چالش‌های امنیتی در منطقه اقیانوس هند و آرام، تضمین ثبات منطقه‌ای و قابلیت همکاری با نیرو‌های متحد بسیار حیاتی می‌کند. از سال ۱۹۷۸، ژاپن به خاطر سرعت، برد و قدرت بالای حمل محموله اش به F-۱۵ اعتماد کرده است و F-۱۵JSI اهمیت استراتژیک خود را در قرن بیست و یکم نیز حفظ خواهد کرد.

۳- اسرائیل

اسرائیل از دیرباز برای داشتن برتری هوایی بر سری جنگنده‌های اف-۱۵ خود تکیه کرده است. در سال ۲۰۲۳، نیروی هوایی اسرائیل با سفارش ۲۵ فروند F-۱۵EX که نام F-۱۵IA (Israel Advanced) را یدک خواهند کشید، حرکت قابل توجهی انجام داد. در سال ۲۰۲۴، اسرائیل سفارشات خود را به ۵۰ فروند F-۱۵IA افزایش داد. علاوه بر این، برنامه‌هایی برای ارتقای ۲۵ فروند F-۱۵I موجود به استاندارد F-۱۵IA در دست اجراست. این اقدام برتری تاکتیکی اسرائیل را تقویت می‌کند، بر اصرار تل آویو به حفظ برتری هوایی در منطقه تأکید می‌کند و مشارکت دفاعی اسرائیل با ایالات متحده را تقویت می‌نماید. بیانیه رسمی آژانس همکاری امنیتی دفاعی ایالات متحده (USDCA) این تحولات را بیش از پیش برجسته می‌کند:

«ایالات متحده به امنیت اسرائیل متعهد است و برای منافع ملی ایالات متحده حیاتی است که به اسرائیل برای توسعه و حفظ قابلیت دفاع قدرتمندانه و همیشه آماده از خود کمک کند. این پیشنهاد فروش با این اهداف سازگار است».

۴- کره جنوبی

بوئینگ و وزارت دفاع کره جنوبی در حال نهایی کردن طرح نوسازی جنگنده‌های F-۱۵K هستند که شامل عناصری از نسل بعدی F-۱۵EX “Eagle II” است. این پروژه ۲.۶ میلیارد دلاری که در اواخر سال ۲۰۲۳ تصویب شد، از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۴ برای ارتقای ناوگان F-۱۵K نیروی هوایی جمهوری کره اجرا خواهد شد.

ارتقا‌های کلیدی این توافق عبارتند از:

جایگزینی رادار AN/APG-۶۳ (V) ۱ با رادار پیشرفته AN/APG-۸۲ برای شناسایی بهتر و قابلیت هدفگیری چندگانه

نصب رادار AN/ALQ-۲۵۰ EPAWSS ساخت BAE Systems برای افزایش آگاهی موقعیتی و حفاظت در مقابل تهدید

مدرن سازی کابین خلبان با صفحه نمایش بزرگ برای دید بهتر

تجزیه و تحلیل موسسه کره‌ای تجزیه و تحلیل دفاعی پیشنهاد می‌کند که به جای تغییر قطعات، کل بدنه قسمت جلوی هواپیما تعویض شده و ساختار عقب به دلیل شرایط خوب آن حفظ شود. پس از ارتقا، بیش از ۵۰ فروند F-۱۵K Slam Eagle دارای قابلیت‌هایی مشابه F-۱۵EX خواهند بود که این اطمینان را ایجاد خواهد کرد که در لبه برتر فناوری هوانوردی نظامی باقی می‌مانند.

۵- عربستان سعودی

علاقه عربستان سعودی به F-۱۵EX نشانگر ادامه روابط طولانی مدت آن با بوئینگ است که به خرید ۸۴ فروند F-۱۵SA (Saudi Advanced) در سال ۲۰۱۱ برمی گردد. در طول برگزاری نمایشگاه دفاعی جهانی ۲۰۲۴ در ریاض، بحث‌ها بر روی خرید احتمالی ۵۴ فروند F-۱۵EX متمرکز بود. از آنجایی که نیروی هوایی سلطنتی عربستان (RSAF) قبلاً F-۱۵SA‌های پیشرفته و F-۱۵SR‌های ارتقا یافته را در اختیار داشت، بوئینگ بر سازگاری F-۱۵EX با ناوگان فعلی F-۱۵‌های عربستان سعودی تأکید می‌کند که دارای ۹۵ درصد اشتراک در زیرساخت ها، آموزش و مهارت‌های خلبانی است. اگر این قرارداد نهایی شود، شامل ارتقای ناوگان فعلی F-۱۵SA‌های عربستان سعودی برای مطابقت با آخرین استاندارد EX خواهد بود.

عربستان سعودی برای اولین بار در حال ارزیابی چندین گزینه برای خرید جنگنده است و نه تنها F-۱۵EX بلکه رافال و تایفون را نیز در نظر دارد. در حالی که مذاکرات برای خرید رافال و تایفون در حال انجام است، F-۱۵EX به دلیل توانایی اثبات شده خود در نیروی هوایی سعودی، طول عمر طولانی و محموله سنگین که برای گشت‌های ضد هوایی و ماموریت‌های رهگیری بسیار مهم است، متمایز می‌باشد. انتخاب عربستان سعودی بین F-۱۵EX، تایفون و رافال در بحبوحه تنش‌های منطقه‌ای و نیاز مداوم به مدرن سازی نیرو‌های نظامی خود صورت می‌گیرد.

۶- سنگاپور

بوئینگ قراردادی را با دولت سنگاپور برای تامین ۱۲ فروند هواپیمای F-۱۵SG منعقد کرده است، در حالی که امکان خرید ۸ فروند دیگر در آینده نیز وجود دارد. این جت‌های پیشرفته که بر اساس F-۱۵E Strike Eagle نیروی هوایی ایالات متحده ساخته شده اند، جایگزین هواپیما‌های بازنشسته A-۴SU Skyhawk سنگاپور خواهند شد. تحویل این جنگنده‌های جدید برای سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ برنامه ریزی شده و به طور قابل توجهی توانمندی‌های عملیاتی نیرو‌های مسلح سنگاپور را افزایش می‌دهد. جو هورتر، معاون برنامه F-۱۵ شرکت بوئینگ در بیانیه‌ای رسمی این توافق را ستود.» ما چندین سال برای رسیدن به این لحظه تلاش کرده‌ایم و هیجان‌زده و مفتخریم که F-۱۵SG را در اختیار مردم سنگاپور قرار می‌دهیم که مجهز به پیشرفته‌ترین سیستم‌های آویونیک و تسلیحات از نظر فناوری در دسترس خواهد بود.» – جو هورتر

۷- قطر

بوئینگ با مشارکت نیروی هوایی ایالات متحده و نیروی هوایی قطر (QEAF)، خروج جت جنگنده پیشرفته F-۱۵QA مخصوص قطر- که نسخه‌ای از F-۱۵EX است- از خط تولید را جشن گرفت. این رویداد نشان دهنده ارتقای قابل توجهی در توانایی نظامی قطر بوده و بر تقویت مشارکت بین ایالات متحده و این کشور که برای ثبات و امنیت منطقه ضروری است، تاکید می‌کند. F-۱۵QA از فناوری‌های نسل بعدی مانند کنترلگر‌های پرواز با سیم و کابین خلبان تمام شیشه‌ای استفاده می‌کند که سرعت، برد و قابلیت‌های حمل بار بی‌نظیری را ارائه می‌دهد. بوئینگ در حال فراهم کردن پشتیبانی جامعی از این برنامه؛ از جمله آموزش خلبانی و تدارکات است و یک مرکز آموزشی در پایگاه هوایی العدید در سال ۲۰۲۴ ایجاد خواهد کرد و اطمینان حاصل می‌کند که نیروی هوایی قطر برای ماموریت آماده باشد.

سایر کشور‌های علاقه‌مند به خرید انواع F-۱۵EX عبارتند از:

مصر: علی‌رغم آنچه که ژنرال فرانک مک‌کنزی، فرماندهی مرکزی ایالات‌متحده به‌عنوان «تلاش طولانی و سخت» برای دستیابی به توافق توصیف کرد، نیروی هوایی مصر ممکن است ناوگان خود را با دستیابی به F-۱۵EX مشابه آنچه برای عربستان سعودی پیکربندی شده‌اند، تقویت کند. این خبر توسط این ژنرال آمریکایی طی جلسه کمیته نیرو‌های مسلح سنا در واشنگتن دی سی در مارس ۲۰۲۲ فاش شد. این اقدام بخشی از تلاش گسترده‌تر مصر برای مدرنیزه کردن نیروی هوایی خود، گذار از هواپیما‌های قدیمی غرب و دوران شوروی به هواپیما‌های پیشرفته‌تر است. این فروش همچنین متحد کلیدی ایالات متحده در منطقه را تقویت خواهد کرد.

اندونزی: نیروی هوایی اندونزی در حال حاضر ترکیبی از هواپیما‌های جنگی از جمله F-۱۶ ساخت لاکهید و سوخو Su-۲۷/۳۰ Flanker روسی را در اختیار دارد، اما قصد دارد ناوگان خود را با خرید F-۱۵EX گسترش دهد. در آگوست ۲۰۲۳، جمهوری اندونزی و بوئینگ متعهد شدند که قرارداد فروش ۲۴ فروند هواپیمای F-۱۵EX (F-۱۵ID) را به همراه تجهیزات مربوطه و بسته‌های پشتیبانی و آموزشی جامع نهایی کنند. این توافق در جریان سفر پرابوو سوبیانتو وزیر دفاع اندونزی به ایالات متحده اعلام شد، جایی که یادداشت تفاهمی توسط معاون نیروی هوایی اندونزی، یوسف جوهاری و مارک سیرز از بوئینگ در تاسیسات بوئینگ در سنت لوئیس امضا شد.

لهستان: بوئینگ به صورت فعالانه در حال پیشنهاد کردن F-۱۵EX Eagle II به عنوان بخشی از برنامه فروش نظامی خارجی وزارت دفاع ایالات متحده به لهستان است. این ابتکار در نمایشگاه بین المللی صنایع دفاعی MSPO در سال ۲۰۲۳ اعلام شد که تعهد لهستان به افزایش قدرت نظامی خود را برجسته می‌کند. طرح بوئینگ بر حضور طولانی مدت خود در لهستان، با سرمایه گذاری و همکاری قابل توجه با صنایع و جوامع محلی تاکید می‌کند و بر تعهد به نوآوری، پایداری و رشد صنایع نظامی این کشور اصرار دارد.

تایلند: نیروی هوایی سلطنتی تایلند به طور فعال به دنبال جنگنده‌های چند منظوره برای جایگزینی F-۱۶A/B‌های قدیمی خود است و در ابتدا قصد داشت F-۳۵ Lightning II را خریداری کند. با این حال، وزارت امور خارجه ایالات متحده با استناد به نگرانی در مورد امکانات زیرساختی برای F-۳۵، از جمله آموزش خلبان، تعمیر و نگهداری و امنیت فرودگاه، جایگزین‌هایی مانند F-۱۶ Block ۷۰ و F-۱۵EX Eagle II را پیشنهاد کرد. این چرخش به سمت F-۱۵EX می‌تواند یک پلتفرم همه کاره را برای تایلند فراهم کند که هم نیاز‌های عملیاتی فعلی و هم آینده اش را برآورده کرده و توانایی این کشور را برای پاسخگویی به چالش‌های امنیتی منطقه‌ای افزایش می‌دهد.

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *