رئیس دانشگاه شهید بهشتی:
رئیس دانشگاه با مهم ارزیابی کردن علومانسانی، آن را مبنای موفقیت در دیگر امور و رشتهها دانست و عنوان کرد: اگر ما و کشورهای دیگر در علومانسانی موفق شویم بدان معنی است که در سایر رشتهها نیز موفق میشویم.
به گزارش خبرگزاری آنا، جشن ورودیهای ۱۴۰۳ دانشگاه شهید بهشتی با حضور «سید محمودرضا آقامیری» رئیس دانشگاه، جمعی از مسئولان و معاونان دانشگاه و دانشجویان ورودی جدید در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه برگزار شد.
در حاشیه این مراسم نمایشگاهی با همکاری انجمنهای علمی، تشکلها و کانونها برپا شده بود تا دانشجویان نوورود با برنامهها و فعالیتهای مجموعههای دانشجویی از نزدیک آشنا شوند. رئیس دانشگاه پیش از آغاز مراسم با حضور در نمایشگاه مذکور از تک تک غرفهها بازدید کرد و با دانشجویان به گفتگو پرداخت.
سید محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه در سخنانی با تقدیم درود به شهدای اقتدار و امنیت، ورود دانشجویان جدید را به دانشگاه شهید بهشتی، خوشامد و تبریک گفت و افزود: دانشگاه شهید بهشتی در ۳ پردیس اوین، عباسپور و زیرآب با ۲۳ دانشکده ۱۱ پژوهشکده و ۱۰ مرکز تحقیقاتی فعالیت میکند و از نظر تنوع رشته شاید اولین دانشگاه کشور باشد و در برخی رشتهها رتبه اول در کشور را از آن خود دارد.
آقامیری حضور دانشجویان را به فال نیک گرفت و به آنها گفت که انتخاب بجا و خوبی را انجام داده اند.
آقامیری به دانشجویان نکته مهمی را گوشزد کرد و آن عاشقانه دوست داشتن رشته تحصیلی است که در آن برگزیده شده اند و در این خصوص تاکید کرد: رشتهای که انتخاب کردهاید چه بخواهید و چه نخواهید، صرفنظر از اینکه علوم انسانی باشد یا فنی و معماری، باید آن را عاشقانه بخوانید و بدانید که هیچ رشتهای بر رشته دیگر برتری ندارد.
رئیس دانشگاه با مهم ارزیابی کردن علومانسانی، آن را مبنای موفقیت در دیگر امور و رشتهها دانست و افزود: اگر ما و کشورهای دیگر در علومانسانی موفق شویم بدان معنی است که در سایر رشتهها نیز موفق میشویم.
وی خطاب به دانشجویان علوم انسانی گفت که مسئولیتشان چند برابر سایر رشتههاست چرا که علاوه بر علمآموزی باید خود را برای ساخت جامعهای که در آن زندگی و کار میکنند، آماده سازند.
آقامیری در ادامه با اشاره به تفاوتهای دوران تحصیل به عنوان دانشآموز و دانشجو افزود: اگر همراه تغییر مقطع و دوره تحصیل، در بینش و رویکردتان به موضوعات، روحیه، و خلق و خلو نیز رشد کردهاید که خوب است اگر نه همچنان دانشآموز ماندهاید کار سخت خواهد شد. اینجا دانشگاه است و شما دانشجو هستید و فضا و شرایط برایتان بسیار متفاوت شده است.
رئیس دانشگاه، اما علاوه بر مسائل فوق، توصیههای کوتاهی را به عنوان نقشه راه برای دانشجویان ترسیم کرد و گفت: دوره کارشناسی مهمترین دوره آموزش یک دانشجو است، اگر در این دوره موفق باشید در دورههای تحصیلی بعدی نیز موفق خواهید شد؛ این دوره را جدی بگیرید. در دوره کارشناسی چهارسال میخواهید با همکلاسی هایتان باشید، دوست خوب انتخاب کنید؛ در انتخاب همقطاری که میخواهید یک دوره چهارساله را با هم بگذرانید دقت کنید. دانشجویان خوابگاهی به دلیل دوری از خانواده باید دوستانی انتخاب کنند که بتوانند نقش مکمل خانواده را داشته باشند. همچنین از آنجایی که اختیار حضور در کلاس با قدری باشماست، آداب سرکلاس رفتن را رعایت کنید. از امکانات ورزشی، هنر و موسیقی دانشگاه استفاده کنید.
اقامیری همچنین به دانشجویان توصیه کرد: از پرسیدن در دانشگاه نترسید. خوب گوش کنید، یادداشت کنید و خوب بپرسید. شما دانشجو هستید یعنی طلبعلم میکنید نه دانشآموز. با کتابخانه آشتی کنید؛ ما دشمنی به نام وقت داریم زمان بسیار سریع میگذرد، جوانی کنید، اما قدر وقت خود را بدانید و از آن استفاده کنید. خودتان باشید و دیگری نباشید. کسی بر دیگری برتری ندارد جز از نظر انسانیت، پس نه تظاهر به باهوشی کنید و نه خودتحقیر باشید.
وی در ادامه گفت: در دانشگاه خوشپوش یعنی آراسته باشید نه شیک پوش. اینجا دانشگاه است قوانین را رعایت کنید. تلاش کنید در دوره تحصیلی مهارتی را بیاموزید. زبان دوم را بیاموزید. هر زبان یک دنیای جدید به روی ما باز میکند. سلام کردن را جدی بگیرید با سلام کردن با همدیگر ارتباط انسانی و محبت و دوستی را ایجاد میکنیم.
آقامیری پس از توصیه به دانشجویان تاکیدی جدی برای آنها داشت و تصریح کرد: نگاههای دلواپس، اما امیدوار خانواده بدرقه راهتان است. قدر این اضطراب و امید و عظمت پدر و مادر بدانید. سه مرتبه میگویم مادر، مادر و مادر؛ قدرشان را بدانید و حداقل رضایت قلبی را برای ایشان فراهم کنید.
رئیس دانشگاه ضمن آرزوی خوشحالی و خوشبختی برای دانشجویان گفت: همه شما فرزندان من هستید و به عنوان رئیس دانشگاه و پدر در خدمت شما هستم. ضمن اینکه خود میتوانید مستقیما مشکلات خود را با من در میان بگذارید، از میان شما مشاورانی برای ارتباط انتخاب میشوند که مشکلات و مسائل را با رئیس دانشگاه در میان بگذرانند.
در ادامه حجت الاسلام حسینی نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن خوشامد گویی به دانشجویان گفت: دانشگاه از شما توقعاتی دارد و توقعاتی نیز شما از دانشگاه دارید. باید مطالبهگر باشید، پایینترین و ابتداییترین آن مطالبه امور رفاهیتان است. در مرتبهای بالاتر توقع علمی شما از دانشگاه است. در دوره کارشناسی تمرکزتان را برغنای علمی بگذارید. از استاد مطالبه کنید که تمام وقت خود را بگذارد. مطالبه بعدیتان نیاز روحی است. ممکن است بنا به هر دلیلی شرایط روحی متفاوتی را تجربه کنید و نیاز به مشاور و متخصص داشته باشید در این صورت مطالبه شما از اداره مشاوره دانشگاه است. میتوانید با مراجعه مشکل را حل کنید. توصیه میکنم از مسائل روحیتان غافل نشوید و پیگیر حل آن باشند.
حجت الاسلام حسینی، اما بالاترین نیاز را نیاز فکری و اعتقادی دانست و افزود: حق شماست که نیازهای اعتقادیتان برطرف شود. استادان مطالبه کنید و پرسش مطرح کنید.
سعیدی معاون آموزشی دانشگاه هم در ادامه ضمن خوشامدگویی و تبریک به دانشجویان برای حضور در دانشگاهی که نگین انگشتری دانشگاههای ایران است، با اشاره به اهمیت جایگاه دانشجویی و دورهای که در آن قرار گفته اند، افزود: از همین حالا چشمانداز دوران تحصیلتان را ترسیم کنید. نباید سالهای تحصیل صرفا به اخد مدرک منتهی شود بلکه باید بیندیشید که در پایان دوران تحصیل چگونه دانش شما در خدمت مردم و جامعهتان خواهد بود.
سعیدی توصیهای هم برای دانشجویان داشت و افزود: در همین آغاز دوران تحصیل با قوانین و آییننامههای آموزشی آشنا شوید تا در طی مسیر تحصیلی و تصمیماتی که اتخاذ میکنید موفق باشید.
پایان بخش این مراسم، تقدیر معاونت فرهنگی دانشگاه از ۱۰ نفر برتر رتبه برتر کنکور و اهداء هدیه ۱۰ میلیون تومانی رئیس دانشگاه بود. در این مراسم همچنین برگزیدگان جشنواره حرکت و جشنواره نشریات دانشجویی معرفی و تقدیر شدند.
در بخشی از این مراسم با قرعهکشی بین دانشجویان حاضر در سالن به ۳ نفر، هر کدام ۵ میلیون تومان و به ۵۵ نفر دیگر هر کدام یک میلیون تومان اهدا شد. اجرای قطعات موسیقی توسط گروه دانشجویی از دیگر بخشهای این مراسم بود که با استقبال دانشجویان همراه شد.
source